Mei 2007

Het oude Veerhuis aan het Ledig Erf in Utrecht staat al jaren te verkrotten. Door het pleisterwerk wat eraf aan het vallen is kun je zien dat er ooit een banketbakker heeft gezeten. Met lekkere taartjes en gebakjes hoop ik. Het is een rijksmonument en straks was het een rijksmonument. De staat is namelijk zo slecht dat het gebouw plat gaat. De projectontwikkelaar heeft aangegeven bij de nieuwe bebouwing rekening te houden met de uitstraling van het oude Veerhuis wat straks het voormalige Veerhuis zal zijn.
April 2007

Een trotse mooie eerste steen aan de Marnixlaan op de rand van Geuzenwijk, Utrecht. Van een complex waar inmiddels veel woningen leeg staan en posters achter de ramen hangen dat ze in de tijdelijke verhuur zijn. Al staan ze dan leeg. Dit complex met de gevelsteen en zijn afbladderende blauwe kozijnen gaat plat. Als je er in de buurt bent; kijk dan vooral even naar de mooie ronde toren in de gevels aan de van Hoornekade.
Maart 2007

Muziekcentrum Vredenburg is gebouwd op de resten van een burcht die hier vroeger stond. Bij éeen van de uitgangen van het huidige gebouw struikel je over een steenklomp die onderdeel is geweest van die burcht. Het huidige gebouw zal dit jaar gesloopt worden. gelukkig blijft de mooie en typische jaren 70 zaal met zijn geweldige akoestiek wel behouden. deze zal straks geïntegreerd worden in het nieuwe gebouw wat rond 2010 klaar zou moeten zijn.
Februari 2007

Hovenierswoning Mien staat nog steeds aan de van Zijstweg. Deze foto is genomen vanaf één van de trechters die ernaast zijn gezet. Momenteel loopt een onderzoek naar de staat van de hovenierswoning om te kijken of deze eventueel verplaatst zou kunnen worden. Een paar meter of een paar kilometer. Volgens mij moet je gewoon de woning op zijn oorspronkelijke plaats handhaven. Er misschien een herberg of restaurant van maken, buurtmuseum met café functie. Zoiets.

Januari 2007

Een on-Nederlands en on-Utrechts tafereel wat momenteel nog te vinden is aan de Groenweg in Utrecht. Hier tegenover zitten een Nettorama en een Aldi supermarkt. De bebouwing op de foto gaat allemaal weg. Over dit terrein wordt al jarenlang gesproken. Een tankstation is al eerder verdwenen hier (zie logboek maart 2003). De actiegroep Klein maar fijn Groenwegterrein verzet zich tegen de grootschalige toekomstdromen van een projectontwikkelaar op deze plaats.
logboek 2006|logboek 2005 |logboek 2004 | logboek 2003

home | instituut | projecten | contact | links | e-mail