Augustus 2006

De Smart ForFour. Het kan niemand zijn ontgaan dat deze auto, die in Limburg werd gemaakt, niet meer gemaakt wordt. Ze proberen de laatste exemplaren met deze advertenties te verkopen. Daar vergelijken ze de auto met o.a. met de kever en de eend. Tsja. Een beetje appels met peren vergelijken. Maar wellicht is de ForFour een klassieker is spé.
Juni 2006

De Stieltjesstraat in Utrecht. Een straatnaam om te zoenen. Wie er nooit hoeft te zijn weet waarschijnlijk niet waar het ligt. Dit blokje huizen staat in een wijk waar voor de rest nieuwbouw uit de jaren 70 en 80 het straatbeeld bepaald. het mooie van deze huizen is dat ze recht tegenover het prachtige 'Ketelhuis' staan. Mooi contrast in die nieuwbouwwijk. Ga er maar eens kijken nu het er nog staat.
Mei 2006

Parkflat Rheyngaerde wat op zijn laatste benen loopt blijkt een parel te herbergen las ik in de krant. Te weten deze Guggenheim-esque trap met magnifique doorkijk. Voor wie de trap echt wil ervaren; over twee maanden wordt Rheyngaerde gesloopt voor de verlegging van de A2.
Mei 2006

De sloop in 2005 van de Breukelaarschool in Lombok, Utrecht vormde de aanleiding voor deze documentaire over een veranderende wijk van Jotja Bessems en Aviva Brouwer.

http://www.lombox.nl/cinebox/dekashbavoorbij.html

April 2006

Negerzoenen. Er is inmiddels behoorlijk wat geschreven over het afschaffen van dat woord. Ik zag in de supermarkt al de nieuwe verpakking staan. Vraag me af hoe lang het duurt voordat het woord ansich uitsterft. Volgens mij duurt dat nog wel een generatie...
Maart 2006

Een krachtvoederfabriek in Hoograven, Utrecht. Een stukje industriële geschiedenis wat me nog niet eerder was opgevallen. Het gebouw staat mooi, vervallen en verlaten aan de waterkant. Krachtvoer wordt er al jaren niet meer gemaakt.
Februari 2006

Deze school staat aan een plein in de Utrechtse wijk Zuilen. De baksteen sculptuur in de gevel is typerend voor de bouwstijl evenals de groene ruitjes in de raampartijen. Deze school zal in de komende tijd, evenals een flatgebouw uit diezelfde plaats wijken voor nieuwbouw.
Januari 2006

Een lateriet weg in noord Cambodja. tegen de avond, als de zon heel laag staat daalt het stof niet meer neer en krijg je dit soort prachtige taferelen. Op dit moment zijn ze in de provincie Ratanakiri druk bezig met het asfalteren van deze wegen waarmee dit over een paar jaar verleden tijd is.
logboek 2005 |logboek 2004 | logboek 2003

home | instituut | projecten | contact | links | e-mail