Oktober 2005

De Oosterkade in Utrecht. Deze jaren 20 woningen worden er tussen uit gesloopt. In dit gebied is veel oude indsutrie de laatste tijd ook gesloopt en het hele gebied wacht herontwikkeling. Het huis rechts op de foto heeft nog een paar prachtige glas-in-lood ramen in de erker.
September 2005

Een beetje extra zelf promotie. Hier hangt het grafische werk wat ik maakte voor het project Kop vol Lombokunst. Enige maanden tevoren stonden op de vlakte achter dit hek de huizen van de Kanon- en Damstraat.
April 2005

De nieuwe brievenbussen zie je inmiddels vaker dan de oude. Maar per 1 januari 2006 zullen deze ook weer ouderwets zijn geworden. De huiskleur (en naam) van TPG post zal dan namelijk veranderen. Vanaf dan post je je kaarten en brieven in een oranje bus waar TNT op staat.
Maart 2005

Op deze foto zie je het opengereten huis van Kanonstraat 26. Je gaat de bouwvakkers er bijna van verdenken altijd op een fotogeniek moment op te houden. De trap die nergens meer heen gaat en rechts op de foto zie je nog de meterkast, de voordeur en de vensterbank. Tijdens mijn Kanonstraat project woonde hier een jong gezin, verantwoordelijk voor de vrolijke kleuren.
Maart 2005

Het interieur van één van de te slopen woningen in de kop van Lombok. Zal deze art-deco schouw straks onder het puin verdwijnen of zullen de bouwvakkers een manier vinden om hem te redden en eventueel te verpatsen aan iemand? Meer foto's die ik afgelopen weken gemaakt heb in het gebied van toekomstig verlies zijn hier te zien.
Februari 2005

Ze zijn inmiddels druk bezig met het neerhalen van de Kanonstraat. Op deze foto, die vrijdag 11 februari gemaakt is, is te zien hoe de deur van nummer 8 door de grijper van zijn oude plek wordt getrokken. Afgelopen zondag heb ik alle lege interieurs van de Kanonstraat gefotografeerd. Die zijn hier te zien.
Februari 2005

De sloop van de Kanonstraat is begonnen. Per december moest iedereen er uit zijn maar enkele huizen waren tot de laatste dagen van januari bewoond. Op de foto staat het huis waar Dolf Brouwers geboren is. Kanonstraat 24.
Januari 2005

De gehavende Palast der Republik in Berlijn. Icoon en trots van zowel DDR bestuur als bewoner. Ergens dit jaar willen ze het pand gaan slopen. Van binnen is het inmiddels volledig gestript en ook al is de buitenkant verre van nieuw; de Palast weerspiegelt nog steeds als geen ander zijn omgeving. De lucht, de Fernsehenturm en de paleizen er omheen. Het pand wordt weggevaagd zoals het gros van de DDR erfenis en ervoor in de plaats komt een paleis wat in de jaren 50 van de vorige eeuw gesloopt is. Disneypark-realiteit.
logboek 2004 | logboek 2003

home | instituut | projecten | contact | links | e-mail